Пішоходів зобов’язали у темний час доби використовувати світлоповертальні елементи

4149 0
Це можуть бути браслети, брелоки, наліпки або жилетка, які варто одягнути або причепити на одяг і рюкзак.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет Міністрів України зобов'язав пішоходів у темний час доби та в умовах недостатньої видимості під час руху проїжджою частиною або узбіччям використовувати світлоповертальні елементи: стрічки, наклейки, жилети. Або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Раніше ця норма мала рекомендаційний характер.

Читайте також: У ДТП загинув засновник Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько

Такі зміни до правил дорожнього руху вніс Кабінет Міністрів України, повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Кожен пішохід має знати, що у темну пору доби або під час туману, він непомітний для водіїв. Особливо, якщо верхній одяг темного кольору.

Зі світловідбивними елементами пішохід стає помітним за 300 м. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП.

Читайте також: У ДТП на Львівщині з початку року загинули понад 200 осіб, з них – 11 дітей

Світловідбивними елементами можуть бути у вигляді браслету, брелока, наліпки, пояса або жилета. Їх можна одягнути або причепити на одяг і рюкзак.

Нагадаэмо, за даними поліції, упродовж 10 місяців цього року на дорогах Львівщини сталося 8 740 ДТП, з них 1 713 – з потерпілими. Внаслідок автопригод загинули 219 осіб, а 2058 осіб отримали травми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!