У торгах на впровадження е-квитка у Львові змагатимуться три консорціуми за участі українців

2102 0
Тендер має відбутись 1 жовтня.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

ЄБРР погодив усі документи за результатами першого етапу тендеру з визначення компаній для впровадження у громадському транспорті Львова системи електронної оплати за проїзд. До останнього етапу тендеру – подання фінансових пропозицій – вийшли три консорціуми. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Тестування е-квитка у Львові відтерміновується ще на 2 місяці

Останній етап тендеру, кажуть в ЛМР, завершиться 1 жовтня 2019 року. Переможця обиратимуть з-поміж трьох консорціумів, у складі яких є й українські компанії. Фіналісти:

  • Консорціум компаній Ridango AS, Естонія та Datel, Естонія
  • Консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o., Чехія та SoftServe – Municipal Technologies LLC, Україна
  • Консорціум компаній AlmavivA s.p.a., Італія, AEP TICKETING SOLUTIONS S.r.l., Італія, Swarco Mizar S.r.l., Італія та Swarco Ukraine LLC, Україна.

«Після розкриття фінансових пропозицій, ми маємо їх надати банку на погодження. Розраховуємо, що ЄБРР зробить все для того, щоб надати погодження максимально швидко. Очікуємо, що Банк фінально погодить нам результати тендеру в кінці жовтня – на початку листопада цього року», – говорить заступник директора департаменту ЖКГ Андрій Білий.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Після підписання контракту з переможцем, за його словами, розпочнеться етап детального планування і безпосереднього впровадження.

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» оголосив міжнародний тендер на впровадження е-квитка у Львові 16 листопада торік. Запропонований контракт має включати проектування, обладнання, програмне забезпечення, апаратні засоби, системи впровадження та інтеграційні послуги, а також послуги з технічного обслуговування. Набори обладнаннямають встановити на 1000 одиницях транспорту – 725 автобусах, 150 трамваях, 125 тролейбусах. Також потрібно буде закупити власне е-квитки і зчитувачі, ручні засоби контролю, розробити веб-сайт та мобільні додатки й інтегрувати їх з наявними системами та телекомунікаціями. Крім того, проект передбачає різні способи оплати – як мінімум, готівкову та карткову, можливість придбання квитків через мобільний додаток, а також диспетчерську систему з маршрутами транспорту, розкладом та GPS-навігацією.

Читайте також: Як виглядатиме та працюватиме електронний квиток у Львові. Візуалізація

17 листопада 2016 року у Львові підписали угоду про кредитне фінансування впровадження е-квитка на 10 млн євро. Назву електронного квитка визначили львів’яни через соціологічне опитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ять львів’ян, однак переміг Андрій Карп’як, який надав таку пропозицію першим.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!