У торгових центрах за дотриманням карантину стежитимуть камери

1248 0
Спеціально встановлені камери показуватимуть, чи носять люди маски та чи дотримуються дистанцій.
Фото: nash.live

Фото: nash.live

Під час карантину в торговельних центрах країни встановлять спеціальні камери, які покажуть, чи носять люди маски та чи дотримуються дистанцій. Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє Liga.net.

Читайте також: На Львівщині зростає кількість нових випадків Сovid-19. Статистика

«Будуть встановлені спеціальні камери у торговельних центрах на рівні областей країни, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски, чи дотримуються соціальних дистанцій», – каже Ігор Кузін.

Як наголосив головний санлікар, за допомогою «адміністративного впливу» та виїздах в області та окремі заклади переконуватиме місцеву владу і бізнесменів, які не захотять вводити обмеження.

У разі погіршення епідеміологічної ситуації частішими стануть перевірки областей. У планах санітарного лікаря, проводити виїзні комісії ТЕБ та НС на рівні областей.

Читайте також: У МОЗ анонсують зелений та жовтий внутрішні сертифікати вакцинації

Нагадаємо, що Львівщина за одним із показників – Covid-госпіталізацій, що перевищив норму та становить 54,4%, найближається до червоної зони. МОЗ подало клопотання до Кабінету міністрів, і цього тижня відбудеться комісія техногенно-екологічної безпеки з надзвичайних ситуацій, яка розгляне звернення про перехід до жовтої зони епіднебезпеки.

На випадок введення локдауну МОЗ анонсувало привілеї для вакцинованих від Covid-19 українців. За прогнозами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, новий локдаун може бути вже в листопаді цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!