У транспортному хабі на вулиці Бандери висадили дерева і встановили меблі

1419 0
Усю територію вже замостили плиткою.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На території транспортного хабу на перехресті вулиць Генерала Чупринки – Бандери висадили дерева та встановили лавки-трибули й велостійки.

Джерело: пресслужба ЛМР

«Раніше на площі демонтували старе покриття, замінили усі комунікації, підключили воду до питного фонтанчика, змонтували бетонні кільця під зелені насадження (11 груш), встановили пристовбурні решітки та змонтували ґрунтові світильники. Тут також замостили нову плитку та встановили вуличні меблі – лавки-трибуни, а також велостійки», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор»

Площу між зупинками планують облаштувати зарядними станціями та питним фонтаном. Вартість робіт входить у вартість реконстуркціх вулиці Бандери.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

Нагадаємо, що на вулиці Степана Бандери після коригування проєкту мають завершити ремонт аварійної підпірної стінки, облаштувати громадський простір і транспортний хаб, а також збільшити озеленення території. Як нещодавно повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, тут планують також встановити постійні дорожні знаки, поставити штатні світлофори, висадити ще 81 дерево. Наразі на вулиці вже висадили 19 дерев, з яких 11 – у межах хабу, 8 – на самій вулиці. Зокрема, облаштування відкосу на Бандери планували закінчити до 15 жовтня 2022 року, однак наразі вони ще тривають.

Згідно з проєктом, вартість робіт становить 209 млн грн, наразі їх виконали на більш ніж 200 млн грн, а оплатили 158 млн грн. Частину робіт зможуть оплатити лише після коригування проєкту. Чи зміниться початкова ціна – залежить від експертизи корегованого проєкту, яку планують на червень – липень 2023 року. 

19 грудня минулого року смугу біля підпірної стінки на вулиці Бандери вже відкрили для руху автомобілів та громадського транспорту. Трамваї №1 та №2 повернулись на свої звичні маршрути. У січні 2023 на вулиці Чупринки на 30 метрів вперед тимчасово перенесли зупинку громадського транспорту, оскільки на території майбутнього транспортного хабу розпочали облаштування безбар’єрної платформи зупинки.

Фото пресслужби ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!