Нацагентство з питань якості освіти виявило плагіат у роботах в. о. міністра освіти Шкарлета

1556 0
Це визнали і іноземні експерти.

Етичний комітет Нацагентства з питань забезпечення якості освіти визнав, що у трьох роботах в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета є плагіат. Відповідне рішення ухвалили на засіданні агентства 11 вересня, повідомляє LIGA.Life.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

Звернення про плагіат надійшли від народної депутатки Інни Совсун, Світлани Вовк, також від Фундації регіональних ініціатив, прийшов лист і від Секретаріату Уряду з проханням перевірити факти.

«Вимушені констатувати плагіат у трьох роботах. Представимо це у нашому висновку. І є відповідна таблиця, яка вказує на некоректні посилання з ознаками академічного плагіату», – сказав голова комітету з етики і керівник НАЗВО Сергій Квіт.

Уривки наукових робіт НАЗЯВО також надсилало на перевірку трьом міжнародним експертам: Крістіну Моріарті, професору етики і права, ліцензованому адвокату у США, який працює в міжнародній організації по академічній доброчесності, міжнародному чеському експерту Томашу Фольтинеку та польському експерту Кшиштофу Гутовському, експерту з питань піратства і плагіату, включеному у список Окружного суду у Варшаві. Уривки переклали для них англійською.

Усі троє іноземних експертів визнали, що в роботах Сергія Шкарлета є плагіат. Усі документи з порівняльними таблицями обіцяють невдовзі опублікувати на офіційному сайті агентства.

Читайте також: У Львові мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета

Нагадаємо, у статті в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств», на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Аналіз оприлюднили на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!