У Трускавці визначили переможців міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат»

2223 0
Гран-Прі ІХ Трускавецького кінофестивалю виборов фільм «Толока».
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Чотири дні у Трускавці на Львівщині тривав ІХ Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат». На алеї кінослави у місті відкрили бронзову таблицю на честь фільму-переможця «Корони Карпат» в 2019 році – стрічки «Мої думки тихі» (режисер Антоніо Лукіч). Акторка Ірма Вітовська, котра зіграла в цій стрічці головну роль, цьогоріч очолила журі фестивалю.

Як повідомляє пресслужба Трускавецької міської ради, золоті «Корони Карпат» в короткому метрі отримали дві стрічки: «Ой» (реж. Ольга Золотарьова) та «Схрон» (реж. Оксана Войтенко).

Нагороди за найкращу режисуру отримав фільм «Наші котики» (режисер Володимир Тихий), за найкращий сценарій – фільм «Номери» (сценарій Олега Сенцова, написаний у московській в’язниці).

Читайте також: В Україні запустили безкоштовний сайт із класичною музикою

Найращими акторами визначили Євгена Ламаха (фільм «Черкаси») та Марину Кошкіну (фільм «Забуті»). Спеціальною відзнакою нагородили фільм «Атлантида» (режисер Валентин Васянович). А Гран-Прі цьогорічного кінофестивалю «Корона Карпат» здобула стрічка Михайла Іллєнка «Толока».

Нагадаємо, 24 червня на X Книжковому Арсеналі відбулася презентація рейтингу 100 найкращих фільмів в історії українського кіно, де найкращим визнали «Тіні забутих предків» (1964), Сергія Параджанова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!