Політична реклама

У центральній частині Львова реставруватимуть аварійні балкони

1785 0
GIZ та Львівська міська рада розпочали пілотний проект спільного фінансування реставрації балконів в історичному центрі Львова. Підготовчі роботи розпочалися ще рік тому, за цей час було відібрано балкони, що перебувають в аварійному стані, для них розроблено документацію та концепцію реставрації.

В межах пілотного проекту відреставрують 11 балконів на 6 будівлях: вул. Дудаєва 9, вул. Краківська 17, вул. Федорова 12 (4 балкони), вул. Федорова  29 (2 балкони), вул. Левицького 10, пл. Ринок 10, вул. Дорошенка 21, пише Zaxid.Net.

Фінансуються роботи спільними коштами – мешканці, що живуть в квартирі, до якої належить балкон, зобов’язуються долучитися до реставрації, сплативши 500 грн, решту коштів 50:50 ділять між собою Львівська міська рада та проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Німецького товариства міжнародної співпраці, GIZ.

Як зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, проектна документація є виготовлена приблизно на 40 балконів. «Внесок мешканців невеликий – 500 грн, але такою є умова наших німецьких колег. Бо балкон – це частина квартири, він входить у її вартість. Усі мешканці у переважній більшості готові були дофінансувати роботи. Однак, коли у цьому році ми розмовляли з мешканцями щодо дофінансування, то деякі з них відмовилися, і ті балкони у цьому році ми не реставруємо», – розповіла Лілія Онищенко.  Усі 11 балконів будуть відреставровані до кінця року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!