У Центрі легеневого здоров’я до кінця року розгорнуть ще 220 ліжок для хворих із Covid-19

1471 0
Розгортати ліжка планують у 4-5 етапів.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

До кінця грудня у Центрі легеневого здоров’я планують розгорнути ще 200-220 ліжок для хворих із коронавірусом. Про це заявив генеральний директор Центру Любомир Рак.

Читайте також: На забезпечення киснем Сovid-лікарень Львівщини виділили понад 50 млн гривень

За його словами, зараз в лікарні проводять реконструкцію кисневої системи, адже та техніка, що є, не витримує навантаження. Вже навіть було кілька аварійних кисневих зупинок, через що пацієнти змушені були отримувати кисень через балони. Щойно завершать реконструкцію та закуплять обладнання, відразу ж розгортатимуть додаткові ліжка.

«До кінця грудня плануємо розгорнути ще 200-220 ліжок для хворих із коронавірусом. Зараз встановлюємо і реконструюємо кисневу систему, щоб проставити ще один газифікатор. Площадка вже є, чекаємо на обладнання», – каже Любомир Рак.

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги в реанімації облаштували 100 ліжок. Фоторепортаж

За його словами, розгортати ліжка для хворих із коронавірусом у Центрі легеневого здоров’я планують у 4-5 етапів, по 40-50 ліжок у кожному з них.

Медперсонал, який там працюватиме, практично готовий. А ось щодо медсестре, то їх не вистачає.

Загалом, за словами Любомира Рака, у місяць лікарня витрачає на хворих 30-33 тон кисню на суму пів мільйона гривень.

Читайте також: Госпіталь у Винниках відновив роботу. Вночі там були проблеми із киснем

«Проблем із доставкою кисню та балонів у нас не має, бо налагоджена хороша співпраця з постачальниками кисню. Але є проблема із старінням техніки, чим зараз і займаємося. Практично всі пацієнти, яких госпіталізують до нас, є кисневозалежними. Загалом на сьогодні у нас є 150 кисневих точок», – каже Любомир Рак.

Також за його словами, в реанімаційному відділенні постійно розгорнуто 12 ліжок, вони заповнені важкими хворими. На апаратах ШВЛ постійно перебувають від 6 до 10 пацієнтів.

Нагадаємо, сьогодні у Жовківській районній лікарні через відсутність електропостачання померли двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ. При цьому, було встановлено, що у лікарні наявні два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. Проте їх задіяно не було. Через те, голова Львівської ОДА Максим Козицький ініціюватиме подання про звільнення голови Жовківської РДА та головного лікаря Жовківської районної лікарні. Також За даним фактом Нацполіція України відкрила кримінальне провадження за ст.119, 367 ч.2 КК України.

Ще раніше вийшла з ладу система кисневого постачання у госпіталі у Винниках. Клініку перевели на резервне кисневе живлення від балонів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!