У Центрі легеневого здоров'я запрацює сучасний оновлений реанімаційний зал

1196 0
У залі буде спеціальне моніторне спостереження, завдяки якому усі пацієнти перебуватимуть під постійним наглядом.
фото: центр легеневого здоров

фото: центр легеневого здоров'я

У Центрі легеневого здоров'я з понеділка запрацює сучасний оновлений реанімаційний зал на 20 місць. Аби пацієнтам реанімації (а це люди у важкому і вкрай важкому стані) забезпечити комфортні умови перебування, оновлений реанімаційний зал медзакладу обладнали двадцятьма комплектами поліфункціональних ліжок з протипролежневою системою. Про це повідомляють у Центрі легеневого здоров’я.

Реанімаційний зал оснащений необхідною кількістю дихальної апаратури. Зокрема апаратами високопоточної назальної оксигенації, апаратами ШВЛ, апаратом корекції критичних станів. Він також забезпечений централізованою окремою локальною системою подачі кисню. Встановлена й система вентилювання з температурною корекцією та ультрафіолетового обеззараження нового типу.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Окрім того, там забезпечили спеціальне моніторне спостереження, завдяки якому усі пацієнти перебувають під постійним наглядом і в полі зору медиків, як з посту, так і з ординаторської.

Ремонт приміщення та закупівлю більшості обладнання вдалося зробити без залучення бюджетних коштів, в тому числі й з допомогою благодійників.

«Якісне покращення матеріально-технічної бази Центру легеневого здоров'я, зокрема, такого важливого підрозділу, як відділення анестезіології та інтенсивної терапії, – нині особливо на часі. Пандемія Covid-19 набирає міці, хворих більшає, вони «важчають», тож маємо реагувати на виклики сьогодення чітко та професійно», – йдеться в повідомленні на сторінці медзакладу у Фейсбуку.

Додамо, усі реанімаційні ліжка Центру легеневого здоров'я станом на сьогодні зайняті хворими. На лікуванні перебуває 20 пацієнтів з важкими двобічними обширними ураженнями легень. На апаратах ШВЛ – 9 хворих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!