У центрі Львова 20-річний юнак на електросамокаті збив літню жінку

8346 0
83-річну жінку госпіталізували у лікарню.

На проспекті Шевченка, учора, 14 травня, 20-річний чоловік наїхав електросамокатом на 83-річну жінку, яка йшла тротуаром, повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Читайте також: Електросамокати не мають їздити тротуарами. У Львові розроблять рекомендації

На місце події працювала слідчо-оперативна група. Жінку похилого віку, на яку на електросамокаті в’їхав юнак, госпіталізували.

За словами заступниці начальника відділу зв'язків з громадськістю патрульної поліції Львівської області Віри Проців, найбільшу тривогу викликає використання новітніх засобів пересування (електросамокатів, сігвеїв, гіроскутерів, моноколіс та інших засобів) неповнолітніми, які не завжди ознайомлені з правилами дорожнього руху.

Читайте також: Чим небезпечні електровелосипеди. Підсумки пожежі на Виговського у Львові 

Патрульна поліція рекомендує:

  • Дотримуватись вже існуючих ПДР;
  • Звертати увагу на дорожні знаки та світлофори;
  • Їдучи проїзною частиною користуватися правилами для велосипедистів;
  • Одягати шолом та інші захисні елементи;
  • Користуватись світловідбиваючими елементами;
  • Під час здійснення маневрів переконатись у їхній безпечності;
  • Обирати швидкість з якою ви встигнете відреагувати на різку зміну обстановки.

Нагадаємо, >Tvoemisto.tv уже з'ясовувало, чи дотримуються львів'яни правил користування електросамокатами та чи напрацювало місто правила роботи сервісів прокату для цього виду транспорту. Наразі для користувачів такого способу пересування немає жодних врегульованих правил на рівні чинного законодавства. Відтак, за словами начальника управління транспорту та інфраструктури у Львові Ореста Олеськіва, користувачам доводиться дотримуватися елементарних правил дорожнього руху. Поки електротранспорт не має якогось визначеного статусу, то потрібно сприймати його як велосипед.

У Львові хочуть створити робочу групу, яка дозволить врегулювати питання з електротранспортом. Проблема з електротранспортом в тому, що часто люди їх залишають просто на проїжджій частині чи посеред тротуару. Крім того, ними користуються неповнолітні особи. Поки що користувачі електротранспорту, які наїхали на пішохода чи наїхали одне на одного на цьому транспорті, не можуть бути покарані, бо немає закріплених законом правил.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!