У центрі Львова демонтують нелегальну вивіску

3486 0
На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) з’явилася самовільно встановлена вивіска, яку міська влада вимагає демонтувати. Керівник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець у коментарі Tvoemisto.tv розповіла про ситуацію детальніше.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Вивіску на новому фірмовому магазині «Рошен» мають невдовзі демонтувати, адже вона встановлена самовільно, без дозволів та погоджень. «Ще би було півбіди, якби вона хоча б відповідала правилам встановлення вивісок, затверджених у Львові. Але так не є. Вивіска є завелика, неправильно розміщена, адже виходить за межі закладу, закриває балкон та є «агресивною» для такого будинку», – зазначила Лілія Онищенко-Швець.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди йдеш, Львове?

За словами чиновниці, адміністративно-технічне управління міськради готує вимогу до монтажу та відслідковує процес. Працівникам магазину доведеться демонтувати вивіску за 15 днів від дати вручення вимоги. Якщо ж цього не станеться, вивіску демонтують примусово робітники ЛКП «Адміністративно-технічне управління».

Нагадаємо, Міністерство культури розробляє зміни до законів щодо збереження об’єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам’ятках ЮНЕСКО та на державних історично важливих пам’ятках.

Спілкувалась Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!