У центрі Львова біля храму Святого Духа відновлять Богослужіння

4293 0
У понеділок, 13 червня, у храмовий празник звершать Божественну Літургію, після чого Літургії тут планують проводити кожної неділі.
Фото: о.Павло Дроздяк

Фото: о.Павло Дроздяк

Поблизу Церкви Святого Духа, що на вул. Коперніка, 36, яку раніше очолював Митрополит Йосип Сліпий, планують відновити Богослужіння. Зокрема, у понеділок, 13 червня, у храмовий празник тут звершать Божественну Літургію. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив сотрудник Собору Святого Юра, адміністратор Святодухівської церкви отець Павло Дроздяк.

Відновлення Богослужінь також приурочують до 130-річчя з дня уродин Патріарха Йосипа Сліпого.

Читайте також: 80 років повернення. Як у центрі Львова відновлюють церкву, яку знищила бомба

«Зараз працюємо над першою частиною великого проєкту. Йдеться про благоустрій території довкола церкви та музею «Русалки Дністрової». У час війни не можемо говорити про коштовні об’єкти, але мусимо творити простір для молитви Святого Духа. Тим більше, що перебуваємо у контексті 130-річниці від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого. А однією з його мрій було відновлення саме цього простору», – каже він.

У вересні 1939 року під час бомбардування міста церкву Святого Духа разом з бібліотекою Богословської академії зруйнувала німецька бомба. Від комплексу вціліла лише триярусна барокова вежа-дзвіниця. Зараз історія практично повторюється.

«Храм Святого Духа знищила авіаційна бомба і зараз маємо наче паралель, коли авіаційні бомби знову знищують храми. Цей простір нагадує нам про минулі події, які відбуваються у сучасній дійсності», – додає отець.

Читайте також: У Львові хочуть здійснити мрію Йосифа Сліпого – відродити простір історичного храму в центрі міста

За словами Павла Дроздяка, звершення Богослужіння у понеділок, 13 червня, розпочнеться о 10.00. Після того Літургії планують робити щонеділі, а згодом і частіше.

Нагадаємо, про те, як планують облагородити територію поблизу храму Святого Духа та та музею «Русалка Дністрова», читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!