У центрі Львова дві кам’яниці реставрують під магазини

2452 0
Власники приміщень мають розробити проекти, провести експертизу та погодити їх у ДАБІ.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

У центрі Львова у історичних будівлях облаштують магазин-салон та магазин промислових товарів. Відповідні містобудівні умови та обмеження на проектування об’єктів будівництва та реставрацію приміщень на вулиці Руській, 4 та площі Ринок, 19.

Читайте також: У кам’яниці на площі Ринок відкриють нову кав’ярню

На вулиці Руській, 4 ТзОВ «Львів Капітал» має перепланувати та об’єднати нежитлові приміщення та квартири №15 під магазин промислових товарів. Згідно з даними сайту Youcontrol, підприємство зареєстроване за цією ж адресою, його керівником є Михайло Книш. 

За адресою Руська, 4 розташована кам’яниця Вартановичів. Її збудували VII ст. на місці давнішого будинку. Нині тут розташована популярна у Львові кав’ярня «Під синьою фляшкою». Кам’яниця розташована у межах історичного ареалу та є пам’яткою архітектури національного значення.

 
На площі Ринок, 19, у нежитловому приміщенні першого поверху облаштують магазин-салон та відновлять вхід. Будівля, у якій реставруватимуть приміщення, розташована у межах історичного ареалу міста, затвердженого ЮНЕСКО, а сама Пелчинська кам’яниця є пам’яткою архітектури національного значення. Власник приміщення має розробити проект, провести експертизу та погодити його у ДАБІ.

Реставрацію виконуватиме ПП «Краєзнавець», яке зареєстроване на площі Ринок, 18. За інформацією системи Youcontrol, його власником є Ірина Гнатів. Чотириповерхову Пелчинську кам’яницю на площі Ринок, 19 побудували у XVIII ст., а у XIX ст. її перебудували.

Додамо, що приміщення першого поверху у будинку №19 на площі Ринок Львівська міська рада виставила на продаж ще 2 березня цього року. 

Вікторія Ейсмунт

Фото google-maps


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!