У центрі Львова хочуть збудувати багаторівневий паркінг

3221 0
Львів шукатиме інвестора для будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Депутати Львівської міської ради на сесії 18 травня затвердили об’єкт інвестування – підземний багаторівневий майданчик для паркування на площі Євгена Петрушевича. Відповідну ухвалу підтримали 47 депутатів, передає ІА ZIK.

До будівництва паркінгу Львівська міськрада планує залучити інвесторів. Прийнятою ухвалою депутати, по суті, лише заявили про наміри ЛМР збудувати багаторівневий підземний паркінг на пл. Петрушевича. Ні кількості паркомісць, ні умов залучення інвесторів в ухвалі не вказано. При цьому зазначається, що департаменти економічного розвитку та містобудування мають розробити інвестиційний проект будівництва паркінгу, інформує Zaxid.net.

Читайте також: Поблизу Львова буде індустріальний парк із логістичним центром. Візуалізація

За словами начальниці управління інвестицій та проектів ЛМР Ольги Сивак, у мерії поки дійсно не знають, яким саме буде паркінг, а ухвалу прийняли для того, аби фахівці могли розпочати вивчення площі та розробку перших проектів. Попередньо планується, що паркінг буде розташований під сквером на пл. Петрушевича.

площа Петрушевича (джерело: Фотографії старого Львова)

Нагадаємо, у Львові біля університету почнуть будувати підземний паркінг, а рух реорганізують. Підземний паркінг розраховано на понад 350 машин, а усі наземні парковки поблизу університету ім. І. Франка буде ліквідовано. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!