У центрі Львова майструють «Крижану пісню». Фоторепортаж

2471 0
18-19-го січня, на Водохреща, у Львові триває конкурс льодових скульптур, темою якою цьогоріч стало осмислення народної пісні, зокрема колядки. Для тих, хто не встиг подивитися на дійство, пропонуємо фотозвіт Євгена Кравса.

Учора, 18-го січня, стартував конкурс «Крижана пісня». Біля головної ялинки шестеро скульпторів з брил криги створюють композиції, що передають дух Різдва.

«Космогонія українських обрядових пісень неймовірна і широка, сягає своїм корінням давніх-давен: тут присутні неймовірні сюжети, починаючи створенням світу і пошуками ключів від раю, пригодами невтомної Василевої кози, і закінчуючи віншуваннями на добро та злагоду в родині», - розповідає один зі скульпторів, який бере участь у конкурсі, Гордій Старух. 

Ярема Мисько задумав скульптуру «Журавлі» по мотивах стрілецької пісні на слова Б.Лепкого «Чуєш брате мій…». Гордій Старух працює над інтерпретацією одного з найстаріших сюжетів у наших колядах – створення світу трьома птахами – «Коляда створення світу». Сергій Жолудь «ліпить» поетично-музичний образ вільного козака захисника – «Мамая», - пише Євген Кравс.

Юрій Царекно створює «Казкову колискову». Мар’ян Король працює над об’ємною композицією «Щедрик» за мотивами відомої щедрівки Леонтовича. Денис Шаманський створить стіну образів та персонажів українських щедрівок та колядок у композиції «Різдвяна…».

Фото: Євген Кравс

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!