«Вихвалялися, що їм нічого не буде». Троє поліцейських у центрі Львова побили ветеранів АТО

2592 0
Слідчі ДБР порушили кримінальне провадження за фактом хуліганства.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

У ніч з 15 на 16 листопада у Львові на проспекті Свободи троє працівників поліції з Чернівців, Ковеля, Бережан напали на ветерана АТО та волонтера Андрія Мочурада та Віктора Бараника. Нині відбувається розслідування інциденту. Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові порушило кримінальне провадження.

Але у побитих є сумніви, що без громадського розголосу копи будуть покарані. Кажуть, що до них уже телефонували із пропозицією «замнути» справу.

«Ми проходили проспектом Свободи, було близько опівночі, нам перегородили шлях, хлопці напідпитку, з вигляду років 18-20. Двоє штовхнули мене корпусом. Я зупинився. Після кількох реплік все наче закінчилось. Але коли ми ми розвертались, на нас ззаду напали із кулаками», – розповідає Андрій Мочурад.   

Один з поліцейських повалив Віктора Бараника, ударивши його в голову.

«Нападник вискочив на нього, гамселив його по голові. Я намагався відтягнути його. Мене вдарили ногою. Запаморочилось в голові, я впав на лавку, закрив голову руками, а двоє, може й троє, наносили мені удари в голову, сильні, можливо кастетом. Згодом один з них почав мене душити. Інший, по незахищеному обличчю наніс не менше 16 ударів», – знадує Андрій Мочурад.

Читайте також: У Львові відкрили кримінал проти п’яних чоловіків, які побили патрульних

У нього зламаний ніс, забої м’яких тканин, струс мозку. Чи спричинило побиття серйозні проблеми зі здоров’ям, Андрій Мочурад не знає, каже, ще не пройшов повного обстеження.

Нападників затримали одразу ж. Поліцейські їх, а також і потерпілих, відвезли у Галицький районний відділ поліції. Там з’ясувалось, що нападники працюють у поліції.

«Нас доправили до Галицького райвідділу поліції, там вони почали вихвалятися, що вони також поліція, тому їх «відмажуть», їм точно нічого не буде. І зразу ж почали телефонувати родичам. У них не взяли ні проби крові, не провели тесту на алкоголь. Їх відпустили. Вони не в СІЗО», – додає Андрій Мочурад.

Військовий каже, що до нього наступного дня телефонували родичі нападників, пропонували гроші, за те, щоб він  забрав заяву.

Слідчими територільного бюро розслідування у Львові розслідується кримінальне провадження за фактом хуліганства, про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник начальника другого слідчого відділу Територіального управління ДБР у Львові Максим Смілевський.

«Розслідується кримінальне провадження за частиною 2, статті 296, (тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, дії, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України. Правопорушення скоєне на проспекті Свободи у Львові 16 листопада. Кримінальне правопорушення зафіксоване слідчими ДБР. Встановлено, що особи, які можуть бути причетні до вказаного правопорушення, є працівниками підрозділів Нацполіції різних областей України, які перебували поза службою», – повідомив Максим Смілевський.

Він також додав, що зараз проводять першочергові слідчі дії, допитані потерпілі, призначені експертизи, витребувані дані відеоспостереження.

Оскільки підозри нікому не оголошували та тривають слідчі дії, нікого ще не затримали.

Додамо, Андрій Мочурад у 2014−2015 роках служив добровольцем у батальйоні «Айдар», Віктор Баранник у 2015-2016 був добровольцем «Правого сектора», а потім перейшов на службу у 8-й окремий полк спеціального призначення.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!