Політична реклама

У центрі Львова поступово розширюватимуть пішохідну зону

1488 0
У Львові презентували концепцію впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста з одночасним створенням вільних від транспорту пішохідних зон. Концепцію розроблено з метою повністю вивести з історичного ядра Львова вуличне паркування. Концепція поділена на три стадії з конкретними термінами виконання.

Про це пише ZAXID.NET, посилаючись на радника міського голови Львова з питань влаштування велоінфраструктури Олега Шміда.

Перша стадія передбачає створення платних паркувальних зон з контролем на в’їзді і виїзді (за допомогою паркоматів) з блокуванням в’їду в пішохідну зону, друга стадія (2014-2016рр.) – облаштування паркоматами відкритих паркувальних зон (за принципом – дорожче паркування з наближенням до центру), третя стадія (2017-2022 рр.) – будівництво підземних та багатоповерхових паркінгів і поступова ліквідація вуличних паркувальних зон.

Водночас, першу стадію проекту почнуть реалізувати вже найближчим часом. Зараз проходить проект обговорення з громадськістю покрокової програми для її втілення. Першим етапом її, каже Олег Шмід, буде забезпечення первісної потреби в паркуванні: платні пакувальні зони поблизу історичного центру Львова з блокуванням доступу транспорту в пішохідні зони. Зокрема, йдеться про паркінги на вул. Валовій та пл. Міцкевича.

Також передбачено забрати паркування з площі Катедральної і перетворити її на пішохідну зону з можливістю руху трамваю.

Другий етап передбачатиме врегулювання паркувальних зон в межах центру та встановлення технічних засобів по периметру цієї зони, які заблокують сюди заїзд транспорту (окрім трамваїв, місцевих мешканців тощо), а також облаштування виділених зон руху для громадського транспорту – на вулицях з пасажирськими маршрутами. На третьому етапі передбачено створити ще дві пішохідні зони в найстарішій частині Львова – пл. Старий Ринок, Вічева, Звенигородська, що дасть змогу «ревіталізувати цю територію» та платну стоянку на пл. святого Теодора.

Перші результати реалізації такої програми, за умови її прийняття виконкомом та депутатами Львівської міської ради, чиновники обіцяють уже з початку наступного року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!