Укрсоцбанк продав скандальний будинок у центрі Львова

15368 3
Новий власник приміщення виставив його на ринок комерційної оренди.
Фото: politeka.net

Фото: politeka.net

Головний офіс «Укрсоцбанку», що на площі Міцкевича, 10 у Львові, виставили на ринок комерційної оренди. Про це повідомляє Zaxid.net.

За інформацією видання, офіційно будинок продали ще у грудні 2017-го, а остаточно будівля перестала належати «Укрсоцбанку» у травні цього року. Відтак власником приміщень стало ТзОВ «Сі Бі Ель», а кінцевим бенефіціарним власником — колишній народний депутат від «Народного фронту» Вячеслав Константіновський.

Читайте також: Архітектура Незалежності. Що Львів втратив і здобув за 27 років

Про те, що будинок уже не належить «Укрсоцбанку» стало відомо після того, як на його фасаді з’явився білборд про оренду.

«Цей будинок ідеально підходить для офісного центру. Ми його відремонтуємо і мінімально переплануємо всередині, щоб розмістити там офіси різних компаній і, можливо, якесь невелике відділення банку на першому поверсі. Ми не поспішаємо з пошуком орендарів, бо це мають бути серйозні компанії, які мають гроші і будуть шанобливо ставитись до самої будівлі», – сказав Олексій у відповідь на дзвінок за номером, вказаним у оголошенні оренди. Втім чоловік відмовився називати прізвище та назвав себе представником власника.

Згідно із даними держреєстру, будинок перейшов у власність ТзОВ «Сі Бі Ель», що належить 57-річному киянину Вячеславу Константіновському ще 11 грудня 2017 року. Йому також належить популярна мережа бістро-їдалень «Пузата хата».

Читайте також: Став, дитсадок і новобудови. Як може змінитися вулиця Вітовського. Візуалізація

Вячеслава Константіновського не раз публічно звинувачували у зв'язках з кримінальними колами України, Росії і США, не зважаючи на те, що він жодного разу не мав справи із судом по цій справі. За документами прокуратури і митниці США Константіновський фігурує як учасник злочинного угруповання у Нью-Йорку, що існувало 1990-2000-х роках. Сам Константіновський усі звинувачення заперечує.

У 2014 році Вячеслав Константіновський став депутатом Верховної Ради від київського мажоритарного округу, та створив виборчу компанію із гаслом «Продав Ролс-Ройс, пішов на фронт». Але вже наступного року він вийшов з фракції «Народного фронту», від якого балотувався.

У лютому 2017 року генпрокурор України Юрій Луценко звинуватив В'ячеслава Константіновського в ухилянні від сплати податків на суму 50 млн грн. Пізніше Константіновський заявив, що надав Юрієві Луценку докази того, що сплатив усі податки. У липні 2017 року Константіновський добровільно склав депутатські повноваження.

Довідка

Будинок Укрсоцбанку у центрі Львова з’явився у 2005 році. Раніше на цьому місці була кам’яниця, яка згоріла під час пожежі 1991 року. Під час постмодерного фестивалю «Вивих» обгорілі стіни будинку частково розмалювали, тож він отримав неформальну назву «вивихнутого». Після зведення нового будинку, мешканці неодноразово вказували, що він не вписується у загальний архітектурний ансамбль центральної частини міста.


Читайте також:
5 Вересня, 2018 18:54
Галина Яківна До нового завжди тяжко привикати, але будівля не є незграбною, то навіщо витрачати кошти на перебудову, яка, можливо зовсім не впишеться в місті. Я вже привикла до будівлі. До всього можна привикнути, якщо задати дружелюбний тон. Головне щоб всередині було зручно, цікаво, корисно пристосовано для всіх.
31 Серпня, 2018 20:37
Людмила «...які мають гроші і будуть шанобливо ставитись до самої будівлі» - а я б хотіла щоб прийшли люди які б перенесли це неподобство в Сихів де широкі вулиці і там ця будова вписувалася в загальну картину. Розчерк Куйбіди наніс історичному центру міста непоправну шкоду. Нам без різниці хто тепер господар цього незграби у мармурі, краще щоб він щез з найкрасивішої площі Львова і щезла стоянка машин біля нього, це ж самісінький центр, а люди шукають як пройти тим лабіринтом.
31 Серпня, 2018 16:56
666 ... як путін безумовно -- куйло , так і ця "будівля" -- "окраса" центральної площі Львова , конкретне [***]іще ......
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!