Політична реклама

У центрі Львова реставрують балкони

1554 0
У рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення історичної частини міста Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, відреставровано 4 балкони за адресами.

Балкони відреставрували за такими адресами: вул. Лесі Українки, 36, Краківська, 26, пл. Соборна, 10, пл. Соборна 11, інформує прес-служба Львівської міськради.

 Усі чотири будинки збудовані в стилі історизму і три з них (Краківська, 26, пл.Соборна, 10 та 11 ) є пам’ятками архітектури.

Балкон, що на вул. Краківській, 26 – комбінований, тому в його реставрації були задіяні як ковалі, так і скульптори. Три інші балкони повністю металеві і під час реставрації було відновлено огорожі та настил.

Нагадаємо, що в рамках проекту продовжується реставрація 13 балконів на 9 будинках: Сербська, 13 (2 балкони), Братів Рогатинців, 14 (3 балкони), Федорова, 30 (1 балкон), Друкарська, 6а (2 балкони), пл. Ринок, 8 (1 балкон), Лисенка, 7 (1 балкон), пл. Соборна, 11 (1 балкони), Дорошенка, 21 (1 балкон), Дорошенка, 6 (1 еркер).

Загальна вартість договорів становить понад 1 млн. грн., з яких 9.000 грн. є внеском мешканців (по 500 грн. від квартири, до якої належить балкон), а решту суми порівну сплачують GIZ і Львівська міська рада. Над реставрацією балконів працює 5 реставраційних фірм, проведення робіт супроводжує архітектор проекту GIZ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!