Політична реклама

У центрі Львова роздаватимуть їжу

1549 0
У Львові хочуть започаткувати новий проект допомоги бідним. У центрі міста планують встановити шафи-купе, куди складатимуть їжу, яка залишилась в ресторанах.

Звідти її зможуть забирати бідні та потребуючі люди, повідомляє Zaxid.net.

«Ідея не нова. Я її побачив у Стамбулі», - розповів ресторатор Вардкес Арзуманян. За його словами, щороку стикаються з тим, що у людей, які сидять на літньому майданчику, просять грошей і їжу. «Серед них є такі, які дійсно потребують допомоги, а є такі, з якими треба боротися», - вважає ресторатор.

Тому й виникла ідея розміщення шаф чи полиць, куди ресторатори зможуть віддавати їжу, яку за правилами вже не мають права подавати відвідувачам, але її ще можна вживати. «До прикладу, залишаються круасани, які випікаємо кожного дня. Наступного дня ми вже не можемо їх подавати, тому могли б залишати їх», - розповів Вардкес Арзуманян.

Він зазначив, що цю ідею вже обговорювали із колишнім керівником управління соціального захисту міськради Наталією Федорович. За домовленістю місто повинно виготовити шафи-купе, а ресторатори мали б домовитися про їхнє наповнення.

Водночас в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин розповів ZAXID.NET, зараз розглядають, як втілювати цей проект із залученням спонсорських коштів і церкви. Поки що точної інформації про те, скільки виготовлять шаф-купе і де саме їх встановлять, немає. Однак, за словами Ігоря Кобрина, ймовірно, що це буде центр міста.

В управлінні просять, якщо у когось є ідеї щодо втілення такого проекту, просять звертатися за телефоном 235-69-79.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!