У центрі Львова у пам'ятці архітектури виникла пожежа. Відео

3256 0
Будинок № 32 на цій вулиці був споруджений 1911 року за проєктом архітектора Людвіка Теуша
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові у пам'ятці архітектури на вул. Кн. Романа,32 виникла пожежа. Туди виїхали підрозділи ДСНС. Про це Tvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

«Горить дах житлового будинку. На місці події працюють рятувальники. За необхідності будемо нарощувати сили ДСНС і техніку», – повідомив Ігор Курус.

На місці події наразі працюють чотири автомобілі пожежників, два екіпажі поліції та велопатрулів. Вулицю повністю перекрили для проїзду.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Причини виникнення пожежі наразі невідомі.

Мешканка квартири №3, над якою сталося загорання, розповіла у коментарі Тvoemisto.tv, що там, на мансарді, проводили якісь ремонтні роботи.

«Мені постукали у двері сусіди, що біда… Потім прибули рятувальники. Відбулося задимлення, дим пішов у квартиру. Над моєю квартирою проводили якісь роботи у мансарді. Не знаю, чи там кладовка була чи кімнати облаштовували», – прокоментувала пані Валентина і додала, що йдеться про мансарду Тараса Возняка.

Тарас Возняк є директором Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького, за ним зареєстрована квартира №5А на вулиці Князя Романа,32.

У коментарі Тvoemisto.tv Тарас Возняк підтвердив інформацію про те, що у його квартирі була пожежа, але невідомо, де був осередок загорання. «У нас горіло, але звідки невідомо», – сказав Тарас Возняк.

Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Микола Гуменюк, виклик до рятувальників надійшов о 12.16 год. Підрозділи встановили, що вогонь охопив мансарду у квартирі над 4-тим поверхом. Вогонь знищив 200 метрів квадратних метрів мансардного поверху і 100 квадратних метрів даху.

Власника квартири на момент задимнення не було. З будівлі евакуювали близько 10 людей.


Зазначимо, що будинок № 32 на цій вулиці був споруджений 1911 року за проєктом архітектора Людвіка Теуша. Фасад прикрашений рельєфами путті в неокласицистичному стилі. У міжвоєнний період у будинку розташовувалось фотоательє «Oleografia» Міколяша і Межецької. У 1920-1925 роках тут діяло архітектурно-будівельне бюро фірми Альфреда Захаревича і Євгена Червінського.

Нині на першому поверсі містяться відділ мистецької літератури Львівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки та дитяча бібліотека-філія № 13. Будинок внесений до Реєстру пам'яток архітектури місцевого значення.

Христина Гоголь

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!