У центрі Львова відбулась мистецька акція на підтримку Олега Сенцова. Фото

2037 0
Учасники акції вимагали винести питання про звільнення усіх політичних в’язнів на обговорення під час саміту G-7.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Учора, на площі Ринок у Львові відбулась мистецька акція на підтримку кримського режисера Олега Сенцова та політв’язнів Кремля. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Учасники акції зібрали підписи під листом до Адміністрації Президента з вимогами створити посаду спецуповноваженого у справах українських політв’язнів, забезпечити допомогу родинам політв’язнів та інформувати суспільство про дії щодо їхнього звільнення, а також винести питання про звільнення усіх політичних в’язнів на обговорення під час саміту G-7.

Читайте також: Львівські митці вийшли на акцію підтримки Олега Сенцова. Фото

Нагадаємо, 14 травня український кінорежисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Навесні 2014 року його арештували та доправили до в’язниці у Росію. Наразі його утримують у колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Тюменської області РФ. Учора Олег Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Єдиною умовою припинення голодування Сенцов називає звільнення усіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ і на території Криму. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!