У центрі Львова відкрили виставку робіт українських ілюстраторів на тему війни

886 0
На Площі Ринок відкрили пересувну експозицію оригінальних робіт про війну та допомогу ЄС Україні.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На площі Ринок у Львові відкрили пересувну виставку робіт українських ілюстраторів на тему повномасштабної війни та допомоги ЄС Україні.

Джерело: Пресслужба ЛМР

Експозиція є складовою Всеукраїнської комунікаційної кампанії «Разом ми – Європа». ЇЇ розпочали у серпні щоб поінформувати найширшу аудиторію українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку європейські партнери послідовно надають Україні протягом усього періоду російського вторгнення.

Виставка складається із серії малюнків, створених дев’ятьма українськими ілюстраторами, що акцентували увагу на допомогу, яку отримають українці в межах України та в країнах ЄС, де зараз мешкає понад 8 млн українців.

Читайте також: Затори на Двірцевій, або Чому не працює правило Kiss&Ride

«В наше століття, на нашому континенті мільйони людей опинилися в центрі жорстокої війни. Україна та українці відчули не тільки фінансову, військову та політичну допомогу, а й непохитну підтримку та емпатію від громадян Європи. Я зворушений і гордий бачити, як художники з України трансформували свій досвід у потужні роботи. Ці твори показують глибоке відчуття єдності, спільної людяності та спільної долі», – зазначив заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло.

Виставку можна переглянути до 10 листопада. Надалі її планують перевозити й у інші міста України.

Нагадаємо, що період функціонування літніх майданчиків у Львові завершується 1 листопада. Тому власників таких об’єктів просять їх демонтувати, адже після завершення сезону їх визначають самовільно встановленими.

Ірина Давосир

Фото: Іван Станіславський, Твоє місто 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!