У центрі Львова відновили двері-близнюки. Фото

1252 0
Реставратори вирівняли деформовану конструкцію дверей, виготовили нові клямки, а також відновили втрачене засклення.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Двоє історичних дверей відновили у дворі будинку на вулиці Костя Левицького,21. Раніше тут повернули первісний вигляд вхідній брамі. Про це повідомляє Бюро спадщини.

Металеві двері-близнюки були в поганому стані. На поверхні залишилось безліч пошкоджень, а на місці декоративних елементів хтось навіть приварив кодовий замок. 

«За це століття двері сильно змінилися і було навіть важко сказати, що колись вони були однакові. Їхній стан був занедбаний, під старою фарбою проглядали зіржавілі елементи, а низ був просто знищений. Близько двох місяців ми все це відновлювали», – розповів реставратор Юрій Миколаїшин.

Фахівці вирівняли деформовану конструкцію дверей, виготовили та встановили нові металеві клямки, а також відновили втрачене засклення.

Загальна вартість реставрації кожної з дверей становила близько 33 000 грн, з яких місто оплатило 70%, а іншу частину – мешканці.

Нагадаємо, цьогоріч місто відреставрувало понад 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять відомі місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!