У центрі Львова відновили історичні двері з фацетованим склом

3040 0
Це вже другі двері, які вдалося відреставрувати в цьому будинку.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У центрі Львова відреставрували дерев’яні внутрішні двері будинку на вул. Стецька, 8. Роботи фахівці розпочали виконувати ще до початку повномасштабного вторгнення, а зараз вдалося завершити відновлення. Про це повідомили у Бюро спадищини.

Зі слів архітекторки Ярини Онуфрів, в процесі ремонту замінили завіси, двері розчистили від пізніших нашарувань темно-коричневої фарби і повернули їм автентичне покриття із проявленням природної текстури дерева. Скло з фацетом було збережене і не потребувало заміни.

Окрасою дверей є різьблені штапики, що обрамляють скельця. Окремі з них не збереглися і були відновлені майстрами-реставраторами за зразком збережених.

Зазначимо, що це вже другі двері, відновлені в цьому будинку. Раніше реставратори повернули автентичний вигляд зовнішній брамі.

Роботи проводили в межах міської програми співфінансування відновлення дверей та вікон. Загальна вартість реставрації становила 35 000 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати майже 10 500 грн свого внеску.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!