У центрі Львова відреставрують фасади двох будинків. Фото

3317 0
У Львові виконують реставраційні роботи фасадів будинків на вулиці Краківській, 34, та на вулиці Крушельницької, 23. Про це інформує прес-служба ЛМР.
прес-служба ЛМР

прес-служба ЛМР

Будинок на Краківській, 34, збудований на початку XIX ст. на місці розібраної Краківської брами у північному пряслі міських укріплень. Він є одним із нечисленних пам’яток львівського класицизму. Своїми фасадами будинок виходить на вулиці Краківську, Гавришкевича і Гонти. У його скульптурному оздобленні спостерігаються перші прояви французького ампіру у Львові.

Мистецькі рельєфи, які прикрашають фасади будинку, приписуються відомому скульптору Антону Шімзеру. Творцем цього будинку був невідомий на ім’я архітектор, який прибув до Львова з західних земель тодішньої Австрійської імперії і працював у Будівельній дирекції, де у той час виготовляли проекти на будівництво. 

Читайте також: У Львові відреставрували скульптуру на вулиці Франка. Фото

Пам'ятка архітектури місцевого значення на вулиці Крушельницької, 23 побудована у 1884 році за проектом міського будівничого Якуба Кроха. Алегоричні фігури Скульптура і Музика авторства Леонардо Марконі. З 1903 по 1939 рр. власником будинку була Соломія Крушельницька. Нині в будинку функціонує музично-меморіальний музей її імені.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!