У Центрі Львова встановлять два «розумні» світлофори

3007 0
На вулицях Коперника та Гнатюка у центрі Львова облаштують світлофори, які самостійно регулюватимуть рух. Світлофори регулюватимуть дорожній рух залежно від інтенсивності транспортного потоку і визначатимуть, яке світло вмикати: зелене або червоне.
Фото: today.mts.com.ua

Фото: today.mts.com.ua

Вже до цієї п'ятниці один сигнальних ліхтарів німецького виробництва запрацює на перехресті вулиці Коперника та проспекту Свободи. Вже завтра, 17 листопада, він працюватиме у тестовому режимі. Після нього таким сигнальним ліхтарем облаштовуватимуть перехід на вулиці Гнатюка.

Читайте також: У Львові за маршрутом на Сихів встановлять «розумні» світлофори

Головний інженер освітлювальних об’єктів Львова Андрій Кузіль впевнений у вигодах «розумних» ліхтарів. «Ця система дозволяє поліпшити життя наших громадян, зокрема, водіїв і пішоходів. Складається світлофор, контролер керування і детектори транспорту, які забезпечують підрахунок транспорту», – зазначив він.

Сьогодні таких світлофорів у місті є двадцять вісім. У Львові за цим проектом їх встановлюють вже три роки. Планують облаштувати ними й усі трамвайні маршрути.

Джерело: zaxid.net

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!