Політична реклама

У центрі Львова змінять схему руху

1464 0
У Львові внесуть зміни до руху транспорту та пішоходів у центральній частині міста.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міськради, прийнятим 14 лютого, Державний інститут проектування міст «Містопроект» розробить відповідні пропозиції змін до розробленої ще у 1999 році «Схеми організації руху та пішоходів у центральній частині Львова з пропозиціями по створенню пішохідних зон», повідомляє Zaxid.net.

«З того часу вулиці у місті змінилися. Адже 1999 року в схемі було передбачено ту ширину вулиць і напрямки руху, які були тоді. Тому ми звернулись до розробника, «Містопроекту», щоб він вніс зміни щодо пішохідних зон, місць для паркування. У схемі також були пропозиції про відновлення торгових пасажів, торгових площ, щоб можна було забрати ті страшні МАФи й кіоски для комерційної діяльності і запропонувати стаціонарні місця в пасажах», – сказав Андрій Павлів.

Після того, як ці зміни розроблять, документ має пройти погодження низки інстанцій, зокрема, у ДАІ, а також громадські слухання, розгляд виконкому та депутатського корпусу Львівської міськради.

«Лише після цього зможемо говорити, що схема буде дієвою… Заплановано, що інститут розробить зміни за місяць-два», – додав Андрій Павлів.

Нагадаємо, раніше у Львові затвердили концепцію впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста з одночасним створенням вільних від транспорту пішохідних зон. На першому її етапі передбачено облаштування паркінгів на вул. Валовій та пл. Міцкевича.  Влітку 2013 року платна стоянка на Валовій запрацювала.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!