У Центрі міської історії говоритимуть про Львів та міжнародне право

1548 0
Адвокат, професор міжнародного права і публічна особа Філіп Сендс 24 лютого у Центрі міської історії Централно-Східної Європи розповість про те, яким чином Львів причетний до формування міжнародного права.

Впродовж кількох останніх років професор Сендс не раз приїжджав до Львова та області, аби проводити дослідження і врешті-решт написати захоплюючу історію про трьох чоловіків, котрі сформували міжнародне право у тому вигляді, в якому вона існує сьогодні, – Герша Лаутерпахта, Рафаеля Лемкіна і Ганса Франка. Кожен із них пройшов через місто, відоме як Lemberg/Lwów/Львів, і був пов’язаний із місцевим університетом.

Читате також: Англійський професор У Львові прочитає лекцію про Крим і Росію. Як потрапити

Зустріч із професором Сендсом відбуватиметься у форматі розмови за участі Оксани Головко-Гавришевої –  кандидата юридичних наук, доцента факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка, фахівця з міжнародного права і Софії Дяк – директора Центру міської історії, доктора філософії, історика. Зокрема, мова піде про те, як міжнародне право, зазнаючи значного впливу зі сторони, водночас формувало світ і життя людей після розпаду імперій під кінець Першої світової війни, як нові держави, що виникали в той час, не лише створювали новий світовий порядок, але й впливали на окремих осіб і цілі групи, особливо на меншини й особливо у Східній і Центральній Європі. Також говоритимуть про хисткі і заплутані взаємини між правом, правами і справедливістю в "темному ХХ столітті" у Львові і поглянуть на історію Львова як на історію "міста з багатьма назвами".

Розмова із професором Сендсом відбудеться 24 лютого о 18.00 у Центрі міської історії, що на вулиці Академіка Богомольця, 6.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!