У центрі Львова збудують скляний мистецький простір за 75 мільйонів гривень

3137 0
Проєкт планують втілити за кошти з держбюджету
Візуалізація із презентації ЛМР

Візуалізація із презентації ЛМР

У Львові збудують мультифункціональний мистецький простір на вулиці Стефаника, 3. Також там буде сучасне фондосховище. Вартість будівництва – 75 мільйонів гривень, фінансування планують з держбюджету. 

Сьогодні, 24 вересня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького погодили видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво мультифункціонального мистецького простору на вул. Стефаника, 3.

Читайте також: У центрі Львова у пам'ятці архітектури виникла пожежа. Відео

Будувати планують в історичному ареалі Львова, неподалік від Університету імені Івана Франка. Мультифункціональний мистецький простір знаходитиметься у дворі між Палацом мистецтв, Палацом Ізабелли Дідушицької, там нині працює галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Фактично спорудити планують дві будівлі – фондосховище, і скляну будівлю, там відбуватимуться виставки. Засклити планують територію у внутрішньому дворі Галереї мистецтв, на вулиці Стефаника, 3. 

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання запевнив, що це буде сучасний і водночас стриманий простір, який пропонує той функціонал, який зараз необхідний галереї. Ігор Зінкевич, депутат Львівської міської ради додав, що галереї вкрай необхідне фондосховище, бо нині немає де належно зберігати експонати. Їх, каже нині тримають у вологих приміщеннях, де є проблеми із пожежною безпекою.

Реалізувати проєкт планують за кошти з держбюджету. У коментарі Тvoemisto.tv Ігор Зінкевич каже, що він вартуватиме 75 мільйонів гривень, уже виділили 3,5 мільйони. Всі роботи вестимуть на земельній ділянці площею 0,2 га, яку дозволили забудувати на 98,1%. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд – 17,50 метрів.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!