У церкві Покрови охрестили 9-річного Руслана і повінчали його хрещених, що через війну переїхали до Львова

5519 0
Хрещеними батьками для Руслана обрала подружню пару з Херсона, яка зараз також мешкає у «Маріяполісі».
фото: лмр

фото: лмр

У модульному містечку «Маріяполіс», що на Сихові у Львові, прийняв тайну хрещення дев’ятирічний хлопчик Руслан, який разом зі своєю родиною переїхав до Львова через війну. Його хрещеними батьками стало подружжя, яке цього ж дня взяло шлюб. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Охрестив Руслана і повінчав подружжя о. Андрій зі згромадження отців Селезіян святого Івана Боско, який є співкоординатором містечка «Маріяполіс». Пані Марія разом зі своїми дітьми, дев’ятирічним Русланом та трирічним Рінатом, приїхали до Львова з Одеси.

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому

«Через бойові дії я вирішила залишитись у Львові, адже тут набагато спокійніше, ніж в Одесі. А спокій це те, що зараз просто необхідно дітям. Як тільки запропонували зупинитись в «Маріяполісі» – одразу погодилась… А прийняла рішення про хрещення старшого сина, бо хотіла, щоб у дитини був ангол-охоронець. Все ж таки зараз триває війна. Уже обрала хрещених і для молодшого синочка, але вони його чекають вдома», – каже пані Марія.

Хрещеними батьками для Руслана обрала подружню пару з Херсона, яка зараз також мешкає у «Маріяполісі». Родини товаришують з першого дня знайомства. За греко-католицьким обрядом хрещені дитини повинні бути повінчаними. Тож майбутні хресні, Юлія та Дмитро, мали спочатку взяти шлюб. Пошлюбував пару у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці саме отець Андрій, а опісля він здійснив і обряд хрещення Руслана.

Нагадаємо, що напередодні у тому ж модульному містечку для тимчасово переселених українців на Сихові з’явився ще один мешканець – новонароджений Андрійко. Батьки назвали хлопчика на честь священника із згромадження отців Салезіян, який опікується містечком. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!