У ЦВК підтвердили проведення другого туру президентських виборів

3135 0
Другий тур відбудеться за умови, якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

У ЦВК підтвердили проведення другого туру президентських виборів. Про це під час прес-конференції повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає Укрінформ.

Читайте також: Усе про вибори президента у Львові та в області в один клік. Оновлюється

Голова ЦВК зазначила, що наразі вже очевидно, що буде другий тур виборів і перед Центрвиборчкомом стоїть «амбітне завдання» у короткі терміни підбити підсумки першого туру та підписати протокол про призначення повторного голосування на президентських виборах на 21 квітня. Попередньо у другий тур виходить Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

За її словами, ніч підрахунків голосів, як і день голосування минули без системних порушень. У свою чергу, секретарка ЦВК Наталія Бернацька розповіла, що більшість скарг, які надійшли до Центрвиборчкому, не стосувалися серйозних порушень. Їх розглядатимуть в загальні терміни. 

Читайте також: В Україні підрахували понад 50% голосів. Хто лідирує

Нагадаємо, учора, 31 березня в Україні відбувся перший тур вибрів президента. Остаточні результати Центральна виборча комісія має оголосити до 10 квітня. Другий тур відбудеться за умови, якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів. Його результати оголосять не пізніше 1 травня. Після церемонії присяги у Верховній раді новий глава держави має вступити на посаду до 3 червня.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!