У туберкульозному санаторії в Немирові розгортають паліативне відділення на 150 ліжок

1520 0
Із початком пандемії в Україні санаторій у Немирові визначали потенційним закладом для карантину заражених коронавірусом мешканців Львівщини.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Приміщення колишнього протитуберкульозного санаторію у Немирові передали у власність управління місцевій лікарні. Відповідне рішення підтримала Львівська обласна рада. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

Тепер тут облаштують велике відділення з надання паліативної допомоги – на 150 ліжок, що також створить понад 100 робочих місць.

«Вірю, що місцева влада належно організує роботу закладу і надаватиме якісну медичну допомогу, соціальну та моральну підтримку людям, які її потребують», – каже голова Львівщини.

Читайте також: У Львові продали з аукціону дві будівлі дитячого психовневрологічного диспансеру

Додамо, за попередніми підрахунками, видатки на утримання відділення будуть в межах надходжень від НСЗУ. Матеріально-технічну базу заклад планує оновити за рахунок коштів НСЗУ, районного бюджету, міжбюджетних трансфертів та благодійників.

Нагадаємо, що із початком пандемії в Україні санаторій у Немирові визначили для карантину потенційно заражених коронавірусом мешканців Львівщини.

Для довідки

Санаторій у Немирові створили на базі оздоровчого  підрозділу «Світлиця», підпорядкованого на той час ЯДГХП «Сірка». На початку тут оздоровлювали дітей з Чорнобильської зони. У 1990-х тут првоели реконструкцію. Санаторій розрахований на 150 ліжок. Санаторій надає допомогу хворим дорослого віку на активну і неактивні форми туберкульозу легень та неактивні форми позалегеневого туберкульозу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!