У Туреччині посилюють карантин. Що зміниться для туристів

6352 0
В уряді зазначають, якщо кількість інфікованих не буде зменшуватися, у країні запровадять жорсткіші обмеження.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

У Туреччині з 19:00 14 квітня щонайменше на два тижні посилюють карантин. Таке рішення ухвалили на тлі збільшення кількості випадків коронавірусу. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Anadolu.

У Туреччині вже вводили обмеження, які діятимуть упродовж священного для мусульман місяця Рамадан, із 13 квітня по 12 травня. Так, заклади харчування можуть працювати лише навинос або на доставку, в робочі та вихідні дні діє комендантська година, а продуктові магазини можуть працювати лише з 10:00 до 17:00.

Що змінюється?

У будні дні комендантська година починатиметься з 19:00, а не з 21:00, і триватиме до 5:00. У вихідні дні також діятиме обмеження на вихід на вулицю. Однак туристи є винятком – їх звільняють від комендантської години. Іноземці, які приїхали до Туреччини не на короткий термін із туристичною метою, повинні дотримуватися комендантської години.

Читайте також: У двох музеях Туреччини запустили українськомовних аудіогідів

Готелі зможуть працювати, ресторани в таких закладах зможуть обслуговувати лише гостей, які там проживають. Спортзали, приміщення для проведення весіль також зачинені – їм заборонено працювати до завершення Рамадану.

Для громадян Туреччини, старших за 65 років і молодших за 18 років, діятимуть обмеження на користування громадським транспортом. Під час комендантської години будуть заборонені міжміські поїздки. Громадський транспорт працюватиме з заповненістю 50% місць.

Усі учні, крім 8 і 12 класів, навчатимуться дистанційно. Дитячі садки також переведуть на дистанційне навчання.

В уряді зазначають, якщо кількість інфікованих не буде зменшуватися, у країні запровадять жорсткіші обмеження.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!