У Ватикані обирають час, коли Папа Римський приїде в Україну

1993 0
Дату візиту планують узгодити через тиждень-два.
Фото: Цензор.нет

Фото: Цензор.нет

У Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним. Питання поїздки Понтифіка до України є одним з найважливіших на порядку денному. Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш в ефірі національного телемарафону, пише Укрінформ.

Зі слів дипломата, нещодавно запрошення Папи Римського відвідати Україну поновило Міністерство закордонних справ. Раніше Святішого Отця запрошували також президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також очільники римо- та греко-католицької церков в Україні.

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході 

«Базова теза (Ватикану – ред.) – ми розглядаємо, ми розуміємо вагу і хочемо зреалізувати цей візит у той момент, коли можна буде очікувати на отримання найбільш вагомого позитивного результату», - сказав Юраш.

З його слів, що дуже хочеться сподіватися, що збалансоване рішення щодо дати візиту у Ватикані приймуть через один-два тижні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа планує поїхати у Москву, щоб обговорити з путіним війну в Україні, яку розв'язала рф. При цьому зазначалося, що в Україну Понтифік приїжджати не планує. Крім того, Папа Римський Франциск оголосив, що червнева зустріч з російським православним патріархом Кирилом призупинена. За чотири дні до російського вторгнення в Україну російські ЗМІ поширили інформацію про те, що російське посольство у Ватикані готується проводити зустріч папи Франциска та патріарха Кирила, яка може пройти у червні-липні, однак пізніше стало відомо, що Папа скасував її. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!