У великих містах України створюватимуть транспортно-пересадочні вузли

4030 0
Дальність пішохідних підходів до зупинок у транспортно-пересадочних вузлах не повинна перевищувати 200 м.
фото ілюстративне - flickr.com

фото ілюстративне - flickr.com

Згідно з новими державними будівельними нормами (ДБН) у великих містах України створюватимуть транспортно-пересадочні вузли з метою формування якісних взаємозв’язків між маршрутними мережами пасажирського транспорту, кращого регулювання пасажиропотоків та підвищення зручності здійснення пересадок пасажирів між різними видами транспорту. Про це повідомляє заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

«Ми хочемо, щоб в українських крупних містах всі маршрутні мережі також були якісно поєднані між собою транспортно-пересадочними вузлами (ТПВ). Містам це допоможе сформувати правильну логістику та взаємозв’язки між всіма основними видами транспорту та регулювати пасажиропотоки. Для людей це комфорт та швидкість пересування», – сказав він.

Згідно з новим ДБН, такі ТПВ слід розміщувати переважно в периферійній зоні міст або на підходах до центру міста для обмеження в’їзду в центральну зону індивідуального транспорту.

Читайте також: Нові стандарти будівництва вулиць та доріг. Що зміниться

Міжнародні ТПВ слід розміщувати біля аеропортів, залізничних вокзалів, портів; регіональні чи приміські – біля автостанцій, приміських залізничних станцій; міські – біля станцій швидкісних видів транспорту (метрополітену, швидкісного трамвая, міської залізниці), у місцях перетину кількох видів пасажирського транспорту та в районах великих громадських чи торгових об’єктів.

Дальність пішохідних підходів до зупинок у ТПВ не повинна перевищувати 200 м. Витрати часу на здійснення пересадок не повинні перевищувати 10 хвилин з урахуванням часу на очікування. Якщо ж проектування передбачає, що дальність пішохідних підходів перевищує нормативну, то для скорочення витрат часу на пересадку треба використовувати локальні транспортні системи — ескалатори та травелатори.

Читайте також: В Україні в селах та містах будуватимуть вужчі дороги

Оновлені ДБН офіційно вступає в силу з 1 вересня 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!