Політична реклама

У вересні львів`янам радять закуповуватись крупами та овочами

1271 0
Вересень порадує українців зниженням цін майже на всі овочі і фрукти. А в жовтні можуть подорожчати каші.

У вересні також подешевшають крупи, борошно, цукор, але запасатися варто тільки кашами, які в жовтні можуть подорожчати, пише «Аграрний тиждень».

У вересні знизиться ціна практично на всі овочі, за винятком огірків. Утім, навіть цей овоч може подешевшати на 30-50 копійок – якщо вересневий урожай буде на рівні серпневого.

Продовжать дешевшати помідори – до кінця місяця вони досягнуть цінового мінімуму, втративши у вартості до 50 коп. за кілограм, і в жовтні поступово почнуть дорожчати.

Також за інгредієнти борщового набору, які у вересні почнуть збирати повним ходом, платитимуть в середньому на 0,5-1 грн менше.

М`ясо та м`ясні продукти будуть за тією ж ціною, що і в серпні. Також ось уже два роки не змінюються ціни на курятину.

За словами аналітика інформцентру «ПроАгро » Ярослава Левицького, у зв`язку зі збором хорошого урожаю у вересні очікується зниження цін на всі види круп і борошна: «Оптові ціни на гречку знижені на 25% , але велика спекулятивна складова на ринку, тому в магазинах гречка так сильно не подешевшає, максимум на 1 грн в роздріб». Аналогічна ситуація і з рисом, який ми зможемо купувати на 20-50 коп. дешевше.

Фрукти стабільно дешевшатимуть весь вересень – мінімум на 50 коп. за кілограм або навіть на 1-2 гривні . Все більше на ринку кримського винограду, який порадує зниженням ціни на 1-1,5 грн за кілограм. Баштанні дешевшати більше не будуть, оскільки більша частина врожаю кавунів і динь вже зібрана.

А от імпортні вітаміни (ананаси , цитрусові), цілком ймовірно , виростуть в ціні , припускає президент Украналітцентра Олександр Охріменко: Можливе подорожчання імпортних фруктів. Це пов`язано з прогнозованим підвищенням курсу євро на початку осені , що позначиться на їхній закупівельній вартості.

Як і на м`ясо, змін цін на молочні продукти (молоко, сир, сметану, вершкове масло і сири) не передбачається, розповіли в Асоціації молочників України .

У вересні знизться ціна на цукор, що буде пов`язано зі збором врожаю цукрових буряків і закінченням сезону активної консервації.

За прогнозами, ціна на цукор до жовтня складе 6-6,50 грн / кг і протримається на цьому рівні до травня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!