У вересні розпочнуть реконструкцію озера на Панча. Візуалізація

3766 0
Вартість робіт становить 21 млн грн.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Реконструкцію озера на Панча розпочнуть наприкінці вересня вересні. Про це повідомили в ЛМР.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Вартість робіт становить 21 млн грн. Цього ж року на роботи виділили 3 мільйони гривень Перед реконструкцією воду в озері мають спустити.

«Озера в місті є дуже важливими, тому ми плануємо влаштувати водойму, яка буде мати природній вигляд, але складатиметься з двох частин, буде система аерації. Наповнення буде штучним, берег буде з бетону. Також буде дві водойми на різних рівнях, під мостиком буде водоспад. Мостик переробимо з очерету. Будуть відпочинкові зони з лавками, з лежаками, а також локальні зони з вуличними кріслами. Дитячий майданчик буде у стилі підводного світу, будуть лазанки-водорості, кораблик для дітей, оглядова тераса», – розповіла керівниця архітектурно-проектного відділу ЛКП «Інститут просторового розвитку» Христина Чорноус.

Підживлення озера будуть робити штучне, оскільки наразі не знайдено природного джерела живлення водойми.

Проєкт також став одним із проєктів-переможців Громадського бюджету минулого року. Крім впорядкування озера, тут буде громадський простір для мешканців району.

Довідка

Озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву.

Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлене природного стоку з водозбірного басейну через каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. Забудова району призвела до обміління озера.

Візуалізація «Інститут просторового розвитку»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!