У вересні в Україні подорожчає бензин, - експерт

1526 0

  Сьогодні – останній день дії зменшеного акцизного податку на нафтопродукти. А це означає, що від завтра, згідно з рішенням Верховної Ради, діють підвищені ставки акцизного збору – 182 євро за тонну бензину і до 40-60 євро за тонну дизпалива. Це, на думку експерта галузі Олеся Пограничного, призведе до подорожчення бензину: 

   "Таке збільшення акцизів, ймовірно, підніме вартість нафтопродуктів. Так, на 50 копійок здорожчає бензин А-95, на 20 копійок - дизельне пальне. Але це не буде стрімке зростання ціни, воно буде поступовим, і на нього матимуть вплив 2 фактори.  По-перше, світові ціни на пальне.  А, по-друге, ступінь вичерпування ресурсу, який був завезений операторами ще до 31 серпня, тобто, ще за старими акцизами".

   Натомість, як повідомив "Твоєму місту" Олесь Пограничний,  підстав говорити про дефіцит пального наразі немає. "Якщо необережні дії уряду  не спричинять його", - додав фахівець.

   Втім, уряд відкидає навіть ймовірність подорожчення пального, пише  ОстроВ із посиланням на "Українські новини". Як заявив сьогодні Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, він виключає підвищення цін на нафтопродукти із вересня поточного року. 

   "Ми не очікуємо підвищення цін внаслідок підвищення акцизів", - повідомив міністр. Згідно з даними Мінпаливенерго, у серпні великі мережі АЗС придбали нафтопродукти із пільговим акцизом із запасом.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!