У Верховній Раді пропонують реструктуризувати борги українців за комуналку

2508 0
Відповідний законопроєкт перебуває на розгляді профільного комітету.

У Верховній Раді України перебуває на розгляді законопроєкт №3613, що передбачає нові правила стягнення заборгованості за комунальні послуги. Про це ідеться на сайті парламенту.

Читайте також: Львів'яни заборгували 18 мільйонів гривень за вивезення сміття

Законом передбачено, що заборгованість, що виникла на дату набрання чинності цим Законом реструктуризується на термін до 60 місяців (5 років), залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

Відтак, громадяни мають укласти з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг договори про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги.

«При цьому загальна сума платежів, що вносяться громадянами на оплату поточних платежів та платежів на погашення реструктуризованої заборгованості, не повинна перевищувати 25% доходів, що визначаються при нарахуванні субсидій для працюючих громадян, і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги», – ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Що зміниться у нарахуванні субсидій у 2020 році. Деталі

За умови, якщо доходів громадян, які уклали договори про реструктуризацію заборгованості, не вистачить на повне погашення цієї заборгованості, термін дії договору продовжується до повного її погашення.

Ініціаторами законопроєкту є троє депутатів партії «Слуга народу»: Анатолій Костюх, Ігор Кривошеєв та Михайло Лаба.

Наразі законопроєкт опрацьовується профільним комітетом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!