Політична реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, за яким у нетверезих водіїв забиратимуть авто

1318 0
Водіїв, які сідають за кермо у нетверезому вигляді, пропонується штрафувати на 7 тис. гривень, а також конфіскувати автомобілі у разі повторного виявлення стану сп’яніння водія. Про це сказав співавтор проекту постанови про законопроекти з питань підвищення безпеки дорожнього руху Володимир Олійник.

"Більшість ДТП пов’язана зі вживанням алкоголю або наркотичних речовин. Суть полягає в тому, що якщо вдруге скоєно подібне правопорушення, автомобіль треба конфісковувати. Автомобілі варто віднести до тієї категорії товарів, які знаходяться в обмеженому доступі і які підлягають продажу лише за наявності відповідних документів. Якщо ж людина двічі порушує правила та сідає за кермо у нетверезому стані, то треба конфісковувати його, продавати та повертати їй кошти. Ми також вдвічі – з 3500 до 7000 гривень – збільшуємо штрафи, а також терміни позбавлення прав на водіння і спробуємо вплинути на цю проблему за допомогою гривні", - зазначив В.Олійник.

Він зауважив, що корупційна складова, яка закладена у системі виплати штрафів за скоєння ДТП, має викорінюватись за допомогою інших механізмів. "Але ні в якому разі не можна залишати ситуацію навколо ДТП у такому стані, як зараз", - додав парламентарій.

"Професійний водій не повинен вживати алкоголь. Якщо вже хочеться випити – нехай бере відпустку, але щоб потім водій вийшов на роботу, неначе "огірочок". Треба відкинути пояснення, які висувають ті, хто сідає нетверезим за кермо", - зауважив В.Олійник.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про законопроекти з питань підвищення безпеки дорожнього руху.  

Джерело: УНН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!