Політична реклама

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про часткову заборону в Україні абортів

1670 0
У ВРУ зареєстрували законопроект, який забороняє штучне переривання вагітності, окрім випадків, коли це загрожує життю вагітної жінки. Відповідний проект закону зареєстрував народний депутат від «Батьківщини» Андрій Шкіль 12 березня.

Згідно з пропонованим законопроектом аборти в Україні мають узагалі заборонити, окрім випадків, коли це передбачено законом.

Нагадаємо, у чинній редакції Цивільного кодексу України аборти дозволені в тому випадку, якщо термін вагітності не перевищує 12 тижнів. В такому випадку аборт жінка може робити за власним бажанням.

Також зараз закон дозволяє переривати вагітність навіть в тих випадках, якщо її термін становить 12-22 тижні.

У пояснювальній записці до проекту закону Андрій Шкіль наголошує на тому, що «дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті».

Нардеп зазначає, що аборт також осквернює і спотворює високе покликання лікаря, який має лікувати і рятувати життя, а не нищити його прямим втручанням.

«Особа настільки радикально відрізняється від всього неособового буття, що неможливо, щоби щось стало особою, що не було нею від початку. Отже, якщо доросла актуалізована людина є особою, то вона є нею від початку, тобто – від зачаття, і вже від цього моменту їй притаманна специфічно особова гідність та недоторканні основні права – точно такі, які притаманні дорослій людині», –  цитує Андрія Шкіля "Вголос".

За даними КоммерсантЪ - Украина, декілька днів тому синод Української греко-католицької церкви і Конференція Української римо-католицької церкви також звернулися до парламенту із подібним проханням.

"З точки зору політичної теорії, завданням держави є дбати про загальне благо своїх громадян та боротися зі злом, незважаючи на ступінь його поширення. Якщо держава погоджується зі злом та легалізує його, то вона ототожнює себе з ним, стає на його бік і, відповідно, втрачає сенс як держава. Тому ми вимагаємо на законодавчому рівні підтвердити право ще не народженої, але вже зачатої людини на життя", - цитується звернення церков.

У свою чергу, представники жіночих та ЛГБТ-організацій вкрай негативно поставилися до перспективи заборони абортів. На їхню думку, це спроба запровадження репресивних методів щодо жінок, яким хочуть заборонити розпоряджатися своїм тілом. Вони також упевнені, що за такого стану речей жіноча смертність зросте, оскільки якщо жінка захоче зробити аборт, то вона його зробить, пише видання.

Проти ініціативи заборони абортів виступили медики, - повідомляє ТСН.

Головний акушер-гінеколог України В'ячеслав Камінський заявляє, законність абортів дає змогу тримати ситуацію під контролем. За останні 10 років стався прорив - кількість абортів скоротилася майже в 5 разів.

Камінський запевнив, якщо депутати таки ухвалять рішення, зростання кількості кримінальних абортів та жіночої смертності не уникнути. Таку думки підтримали й учасниці феміністичного руху.

На заяви церкви про те, що правом на життя може розпоряджатися лише бог, а аборт перестав бути моральною проблемою і став чимось буденним, феміністки обурюються тим, що жінок позбавляють права вибору.

Частіше за все жінки відмовляються від дитини через скрутне фінансове становище. "Ти не можеш йому нічого дати, то навіщо мучити себе, мучити дитину", - пояснила свій вибір 33-річна Наталя за півгодини до аборту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!