У Верховній Раді зареєстрували законопроект про легалізацію медичного канабісу

2145 0
Це перший законопроект, створений після подання відповідної електронної петиції, що набрала 25 тисяч підписів українців.
Фото: 5.ua

Фото: 5.ua

Сьогодні, 20 травня, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №10313 про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення фундаментального права особи на життя. Ідеться про легалізацію медичного канабісу.

Законопроект має врегулювати використання медичного канабісу в медицині та науці.

Свої підписи під документом на реєстрацію поставили 102 нардепи, серед яких львів’яни Ірина Подоляк, Микола Княжицький, Ганна Гопко, Сергій Кіраль, Володимир Парасюк. Також законопроект підтримують Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Оксана Продан, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм тощо.

Читайте також: МОЗ регулюватиме ціни на популярні ліки

Раніше українці зареєстрували електронну петицію про легалізацію медичного канабісу. Вона набрала 25 тисяч підписів українців. Очільниця МОЗ Уляна Супрун також підтримала петицію.

«Медичний канабіс має безліч доведених лікувальних та паліативних ефектів, і дозволений, наприклад, в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах. В Ізраїлі, Румунії, Македонії та Пуерто Ріко канабіс заборонений, проте дозволений у випадках невиліковних хвороб», – каже Уляна Супрун.

Медичний канабіс полегшує болі в онкохворих, його використовують при епілепсії тощо.

Тепер законопроект має розглянути низка парламентських комітетів, зокрема з питань охорони здоров’я, аграрної політики, промислової політики, бюджету тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!