У Відні відкрили виставку скульптур галицького генія Пінзеля. Фото

3887 0
Сьогодні, 28 жовтня, у Відні розпочала роботу виставка творів Пінзеля. Учора у Зимовому палаці, у Бельведері відбулося урочисте відкриття.
Фото:Ji Magazine

Фото:Ji Magazine

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Тарас Возняк, генеральний директор Львіської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.

«Маю честь і приємність відкривати виставку гідного подиву митця, що працював на моїй батьківщині Україні, Галичині, у далекому від нас ХVIII сторіччі. Я свідомо не називаю його імені. Ви написали на афішах Йоган Ґеорґ. Ми пишемо Іван Георгій. Поляки пишуть Ян Єжи.. Але чи про це йдеться? Він, безсумнівно, мистець не національного, а європейського рівня. І наше завдання сьогодні повернути його Європі», – написав Тарас Возняк про українського Мікеланджело.

Виставка триватиме до 12-го листопада.

Фото з виставки Пінзеля у Відні. Джерело: Ji Magazine

Довідка. Іоан Георґ Пінзель – один з найталановитіших європейських скульпторів ХVIII ст., у творчості якого поєднано стилі бароко і рококо. Більшість подробиць його біографії до сьогодні лишаються невідомими. Однак важливим фактом є те, що він певний час жив та працював у Львові, а частина його робіт у 2012-2013 роках виставлялися у Луврі.

У Львові знаходиться Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля, де зберігаються 32 експонати, що представляють творчість європейського і світового рівня.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: музей зі скульптурами Пінзеля

Свого часу культуролог Тарас Возняк пропонував перетворити Пінзеля та його скульптури на своєрідну «родзинку» та бренд Львова. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!