У Вільнюсі експонують скульптури Пінзеля з Львівської галереї мистецтв

1394 0
Скульптури експонуватимуть до 22 травня 2022 року у відбудованому палаці – символі литовської державності.
Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького

Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького

16 лютого 2022 року в Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі відкрили міжнародну виставку творів «Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.» з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Про це повідомили у Галереї.

Подія присвячена святкуванню 700-річчя столиці Литовської Республіки. Серед творів є два десятка шедеврів кращих майстрів Львівської школи скульптури XVIII ст., серед яких Йоанн Ґеорґ Пінзель, Францишек Олендзький, Антоній Осінський, Томас Гуттер, Ян Оброцький та інші.

Скульптури експонуватимуть до 22 травня 2022 року у відбудованому палаці, який є символом литовської державності.

Відвідувачі матимуть змогу побачити шість робіт різця Майстра Пінзеля, а саме «Івана Хрестителя», «Богоматір», «Св. Фелікса з дитям», «Св. Флоріана», «Св. Якима» та «Розп'яття». Частина скульптур із фондосховищ Галереї, спеціально відреставрована для цієї виставки, буде представлена на огляд публіки вперше.

Зазначимо, що зібрання Галереї що є частиною Музейного фонду України, репрезентуватиме на виставці особливості розвитку скульптури пізнього бароко у Львові та регіоні львівської культурно-мистецької гравітації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!