У Вінниці встановили перший в Україні пам'ятник Любомиру Гузару. Фото

3546 0
Пам'ятник в повний зріст, виготовлений з бронзи. Авторами пам'ятника є два українських скульптори: Борис Крилов та Олесь Сидорук.
фото: вінницька міська рада

фото: вінницька міська рада

Поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці встановили перший в Україні пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Пам'ятник в повний зріст, виготовлений з бронзи. Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради.

«Перед тим, як встановити пам'ятник, тут почали облаштовувати територію. Роботи з благоустрою виконують за кошти міського бюджету: кладуть плитку, роблять додаткове освітлення», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Читайте також: У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь Любомира Гузара

Встановлення пам'ятника Любомиру Гузару ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота. Кошти на його виготовлення зібрала ця релігійна громада. Авторами пам'ятника є два українських скульптори: Борис Крилов та Олесь Сидорук.

Для довідки

Любомир Гузар – український церковний та громадський діяч, патріарх Української греко-католицької церкви у 2001-2011 роках. Народився у Львові у 1933 році. У 1958 році він став священником, у 1977 році – єпископом, а з 2001 року був кардиналом. Також був одним з кандидатів на папський престол.

Фото із сайту Вінницької міськради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!