У військовому шпиталі за кошти львів’ян встановлюють кондиціонери. Як долучитись?

2203 0
У Львові у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону (вул. Личаківстка, 26) за кошти небайдужих львів’ян встановили кондиціонери в кабінетах томографії. Це дало змогу відновити роботу томографів, які дуже перегрівалися. За допомогою цього обладнання проводять обстеження поранених в зоні АТО українських військових.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

«Тепер в приміщеннях підтримується потрібний мікроклімат і томографи вже працюють. Гроші для оплати встановлених кондиціонерів вже зібрані, хоча фірма, що їх встановлювала, взялася за роботу без жодних передплат, привівши монтаж у вихідний день. Зараз збираються кошти на кондиціонери у інші приміщення», – написав у себе на LiveJournal львівсьий активіст Олександр Шутюк.

За словами акивіста, деяке обладнання тут працює з 1990 року. «2. Комп'ютер, що обслуговує томограф, дуже сильно нагріває повітря. І через поламку кондиціонера спрацьовувала аварійна автоматика, що вимикали систему. Працювати було неможливо. Тепер, коли в приміщенні поставили новий кондиціонер, томограф знову працюватиме», – пише Шутюк.

За його словами, в сусідньому корпусі медцентру стоїть ще один – новіший томограф. Тут теж встеновили два нових кондиціонери.

«Гроші на встановлені кондиціонери вже зібрано. Але також кондиціонери потрібні ще у наступні відділення – кардіореанімації, операційне (туди потрібні спеціальні кондиціонери з сильною системою очистки). Є також відділення реанімації, де кондиціонери заборонені – там спільно з великими благодійними фондами планується зробити «стерильні кімнати» – приміщення з систомою очистки та кондиціонування повітря. Відділення реанімації знаходеться на сонячній стороні і зараз там повітреобмін здійснюється простим провітрюванням та вентиляторами», – зауважив активіст.

Збір коштів на кондиціонери для рещти відділень триває.

Номер рахунку в «Приватбанку», на який можна перерахувати кошти для систем кондиціонування в шпиталі - 5168 7423 3159 7793 Голяк Мирослав Едуардович. За оновленнями інформації можна слідкувати у групі на Facebook.

Як повідомляло tvoemisto.tv, поранені у зоні АТО військові, які зараз лікуються у військовому шпиталі у Львові (вул. Личаківській, 26), забезпечені усіма необхідними медикаментами, їжею та одягом. Водночас активісти, які відвідували військових, збирають кошти на кабелі та кондиціонери для військового госпіталю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!