У ВООЗ попереджають, що другий рік пандемії може бути «навіть складнішим»

1693 0
Під час різдвяно-новорічних свят було оманливе зменшення кількості хворих.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Всесвітній організації охорони здоров'я застерігають, що другий рік пандемії коронавірусу може бути «навіть складнішим» за перший через динаміку передачі та появу нових штамів вірусу. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

«Розпочинається другий рік цього (пандемії — ред.), і він може бути навіть складнішим, враховуючи динаміку передачі та деякі інші проблеми», — сказав Раян.

Так, він попереджає, що під час різдвяно-новорічних свят було оманливе зменшення кількості хворих. Тепер же очікується зростання нових випадків інфікувань.

Читайте також: «Львів'яни не готові відповідати за свої вчинки». Епідеміологиня – про локдаун у Львові

За словами Раяна, багато людей, особливо у Європі та Північній Америці, багато часу проводили в приміщеннях, відбувалося посилене збільшення контактів, що призведе до більшої кількості нових випадків у багатьох країнах.

Провідна технічна експертка ВООЗ Марія Ван Керхове теж застерігає, що після свят «у багатьох країнах ситуація погіршиться перед тим, як покращитися». Вона закликає дотримуватися соціальної дистанції та обмежень.

За останній тиждень по всьому світу, крім Південно-Східної Азії, фіксували зростання кількості хворих. На Європу припадає третина нових випадків. Загалом же за тиждень у світі виявили 5 мільйонів нових випадків коронавірусу та 85 тисяч смертей.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!