У ВООЗ повідомляють про найменшу кількість захворілих на коронавірус у Китаї від 20 січня

3268 0
Загалом у світі зареєстровано 90893 випадки захворювання, більшість – у трьох країнах.
ілюстративне фото: Вісник

ілюстративне фото: Вісник

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що станом на 3 березня у Китаї повідомили про найменшу кількість випадків зараження Covid-2019 за добу від 20 січня – їх було 129.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Усього у світі зареєстровано 90893 випадки зараження, поза Китаєм – 1848. 80% з них – у трьох країнах: у Кореї, Ірані та Італії.

За добу 12 нових країн повідомили про перший випадок зараження, у 122 країнах випадків зараження немає.

Смертність від Covid-19 сягнула 3110 випадків. Це, кажуть у ВООЗ, близько 3,4%, водночас смертність від сезонного грипу становить зазвичай близько 1%. Утім експерти ВООЗ пояснюють, що для цього є об’єктивні причини. По-перше, багато людей мають імунітет до сезонного грипу, а Covid-19 – новий вірус, імунітету до нього ще ніхто не мав, тож більше людей ризикують заразитись. По-друге, від сезонного грипу є вакцина, а від нового коронавірусу – немає. Проте вже проводяться дослідження у різних країнах і в розробці, за даними ВООЗ, близько 20 вакцин.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Як правильно користуватися антисептиком

Нагадаємо, учора, 3 березня, про перший випадок зараження новим коронавірусом повідомили в Україні. Захворілий – мешканець Чернівецької області, який разом з дружиною приїхав з Італії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!