У ВООЗ продовжують досліджувати, чи з'являється імунітет до коронавірусу

3127 0
Наявність антитіл в організмі не свідчить про імунітет до COVID-19.
Фото: Главком

Фото: Главком

У Всесвітній організації охорони здоров’я кажуть, що наявність антитіл в організмі не свідчить про імунітет до COVID-19. Про це передає The Guardian з посиланням на ВООЗ.

Лише до 3% населення світу мають у крові антитіла, що показують на те, що вони інфікувалися SARS-CoV-2. Однак це не гарантує того, що у цих людей є імунітет до захворювання.

Читайте також: Що робити, якщо вам відмовляють у тестуванні на COVID-19

У ВООЗ розраховували, що число інфікованих людей буде вище, ніж це є зараз, тому в організації припускають, що саме те, що кількість хворих невелика, допоможе побороти пандемію.

Серологічні тестування визначають, що людина має антитіла до коронавірусу, водночас дослідження не показують, що в людини є імунітет до COVID-19. Також в організації кажуть, що немає підтвердження того, що людина, яка вже перехворіла, не зможе інфікуватися повторно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!